Firefox Kullananlar Uyarıldı: Tehlikeli Trojan Musallat Oldu!

Mozilla Firefox tarayıcısı kullananlar önemli bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıyalar. Ünlü güvenlik firması Webroot Firefox kullanıcılarını uyardı. Sözkonusu uyarıda, internette dolaşan bir trojanın tarayıcı ayarlarını değiştirdiği ve tarayıcının sormadan girilen sitelerin şifrelerini hatırlama seçeneğini etkin hale getirdiği belirtiliyor. Katherine Noyes imzasıyla yayınlanan bir yazıda belirtildiğine göre Mozilla Firefox kullanıcılarını ciddi bir tehlike beklemektedir. Açıklamaya göre Webroot tarafından keşfedilen Trojan-PWS-NSlog Firefox tarayıcınızın ayarlarına giriyor, buradan tarayıcının, size sormadan tüm

şifreleri hatırlaması seçeneğini işaretliyor. Tüm şifrelerinizi kaydeden Firefox'u kullanan trojan, bu şifreleri kullanarak kendi hesaplarını yaratıyor.

Webroot, trojan bulaşmış olan bilgisayarlarda adı geçen trojanı bulup silebiliyor. Haberde ayrıca Firefox'un varsayılan ayarlarında şifreleri hatırlama seçeneğinin açık olduğu ve kullanıcıların bu ayarları bir an önce değiştirmesi gerektiği belirtiliyor. Bu değişikliği yapmak için Araçlar/Seçenekler/Güvenlik yolunu izeleyerek açılan sayfada "Sitelerde girilen parolaları hatırla" seçeneğini devre dışı bırakınız.