Norton Yeni Sürümleriyle Geleneksel Düşünceleri Yıktı

Bilgisayar dünyasıyla ilgilenenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bununla birlikte güvenlik konusu da gittikçe daha önemli bir hale geliyor. Bilgisayar kullanıcılarının, internetin nimetlerinden rahatça yararlanabilmek için güvenliğe de önem vermeleri gerekiyor. Bilgisayar dünyası güvenliği için çok farklı güvenlik çözümleri bulunmaktadır. Ücretli ya da ücretsiz ant-virüs programları ve internet security  yazılımları internet kullanıcılarının hizmetine sunulmaktadır.

 

Güvenlik yazılımı firmalarından biri de Symantec. Symantec'in dağıttığı Norton güvenlik yazılımları 2011 yılı öncesinde bilgisayar kullanıcıları tarafından az tercih ediliyordu. Bilgisayarı kasması, kurulum süresinin uzun olması gibi nedenler bilgisayar kullanıcılarının Norton güvenlik yazılımlarından uzaklaştırıyordu. Bilgisayar kullanıcıları Nortonu,

sistem kaynaklarını fazla kullanan bir başka değişle kullanıldığı bilgisayarı kasan bir yazılım olarak biliyorlardı.  Norton 2011 sürümleriyle daha önce bıraktığı izlenimleri değiştirmeyi hedeflemeye başladı. Norton 2011 sürümleri, özellikle kötü olan sistem kaynakları kullanımı düşüncesini ortadan kaldırmayı amaçladı ve bu konuda önemli bir başarı sağladı.

Yeni Norton paketlerinde System Insight özelliği ile sistemi boğan ve kaynakları tüketen uygulamalar belirleniyor. Kitle tabanlı tanımlama bilgilerinden yararlanarak, kullanıcıların indirdiği dosyaların tehlikeli olup olmadığına bakan Norton, yöntemini değiştirmedi. Ancak bunun desteğini geniş bir şekilde farklı internet tarayıcılara, mesajlaşma uygulamalarına, e-posta uygulamalarına ve daha fazlasına  uzanacak şekilde genişletti. Güvenlik yazılımlarının yanısıra  Norton Online Backup ve Norton Bootable Recovery Tool gibi araçlarda da iyileştirmeler yapıldı.

Norton bu politikasıyla bilgisayar kullanıcıları arasında güven duygusu oluşturdu ve Norton ürünlerinin kullanımında önemli artışların olmasını sağladı. Artık Norton ürünleri çok daha hızlı kuruluyor ve sistem kaynaklarını en az düzeyde kullanıyor.